Wednesday, 7 December 2011

nazmi faiz and nadia ismail

surat dari: NADIA ISMAIL



     
kehadapan kekandaku Nazmi Faiz Mansor yang dirindui selalu...

Ku kirimkan semadah warkah, setulus ikhlas nun jauh di sudut hati kudusku agar dirimu di sana hilanglah segala duka dan lara. Dan janganlah dikau bermuram durja dek kerana kekalahan Harimau Muda kepada Bahrain semalam.

Awak.. Apa yang saya lihat, Malaysia berjaya leading 2-0 semalam pun disebabkan adanya awak. Lepas awak dikeluarkan je, game terus jadi kacau-bilau. Bahrain yang main 10 orang pun dapat score 3 biji gol dalam masa 6 minit je. Kekalahan sebegitu sememangnya satu kepedihan yang pahit untuk ditelan. Tetapi kekecewaan rakyat Malaysia sedikit terubat dengan penyebaran video gol cantik yang awak score tu. Saya bangga jadi awek awak.

Cinta saya terhadap awak bertambah kuat bilamana awak berjaya menjaringkan gol tersebut. Shoot jauh pun masuk kan. Macam Cristiano Ronaldo la (walaupun awak pendek macam Messi). Tak macam abang Thamil Arasu tu. Depan gol pun tak masuk. Mesti ayah awak bangga. Walaupun awak sanggup tak ambil SPM tahun ni, tapi awak berjaya mencipta sejarah tersendiri. Anak jiran sebelah yang score SPM 11A tu pun tak feymes macam awak. Berbaloi pengorbanan awak.

Awak.. Sebenarnya saya bukanlah seorang yang meminati sukan bola sepak. Sebelum ni saya tengok bola sekadar untuk mencuci mata melihat mamat-mamat hensem di atas padang. Tetapi, sejak kali pertama saya melihat awak beraksi di Gelora Bung Karno, saya rasa awak lain daripada yang lain. Walaupun fizikal awak kecil, tetapi skill permainan awak lebih bagus daripada Abang Fakri Shaarani. Awak kelihatan sangat cool ketika mengawal bola dan membuat hantaran. Saya suka tengok awak berlari-lari. Nampak cute sangat. Takpe. Peluh-peluh pun saya suka.

comelnyew awark niew..

Sejak awak dah mula dikenali, ramai gadis yang mula menggilai awak. Mentang-mentang awak comel, diorang cakap muka awak macam Kaka. Kalau dulu, Khairul Fahmi. Sekarang nama awak pula kian menjadi sebutan. Penuh status menggedik nama Nazmi Faiz. Dah tu, ada yang perasan, mengaku awak ni pakwe diorang. Yang lelaki pulak, ramai cakap nak jadikan awak adik angkat. Lepas tu ada yang guna gambar awak sebagai default picture. Blogger pulak ramai yang up entry pasal awak. Kenapa eh dengan diorang ni? Mencik taw!

Disebabkan itu, terpaksalah saya tampil buat pengakuan yang saya ni teman wanita awak. Semalam saya dah tweet di Twitter dan update status facebook. Biar semua orang tahu saya ni girlpren awak. Kemudian ramai yang cakap saya ni cun. Awak patut bangga. Oh ya.. Saya juga dah created facebook fanpage Nazmi Faiz Mansor. Cuma saya belum ada blog je lagi. Awak jangan salah sangka pulak ye. Saya bukan nak cari publisiti murahan atau nak tumpang populariti awak. Saya cuma taknak orang lain rampas awak daripada saya.

Akhir kata, saya nak pesan kat awak. Bila dah popular macam retis tu jangan sombong dan lupa diri ye sayang. Jangan curang dengan saya taw! Jangan pergi clubbing, parti dan minum arak dengan pompuan-pompuan yang seksi-seksi tu. Awak kena tahu. Walaupun kita baru je kenal dan kapel 3 hari yang lepas, cinta saya pada awak setinggi tiang lampu stadium seluas padang Bukit Jalil.

Sekian. Sayang awak ketat-ketat. Muah!

Awekmu,
Pelajar Tingkatan 4.
Kelas 4 Tekun (Kelas pandai)

p/s : Surat ini hanyalah rekaan semata-mata. Sekadar menghiburkan hati yang lara dengan kekalahan semalam. Heheh..

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home